Když zábradlí tak z nerezu

Naprosto jednoznačnou devízou zábradlí z nerezových materiálů je jeho minimální nárok na údržbu. Aby zůstalo, neustále krásné, postačí k tomu vlhký hadřík a případně nějaký saponát. Vyšší dívčí jsou pak speciální údržbové materiály s nanotechnologiemi, kdy po jejich nanesení se přestane na zábradlí chytat prach. Dokonce je takto ošetřené zábradlí do jisté míry odolné proti různým otiskům dlaní a prstů.

Nerez zábradlí na jachtě

Kde všude se zábradlí z nerezové oceli hodí? Stoprocentně všude tam kde je nutná vysoká odolnost proti vlhkosti a vodě. To znamená u bazénů, koupališť, saunových bazénů a podobně. V neposlední řadě se nerezové materiály pro zábradlí a různé záchytné systémy přímo vyžaduje, jsou zdravotnické prostory a zařízení. Ruku v ruce se zdravotnickými zařízeními jdou v jedné řadě různé potravinářské a gastronomické provozy. I zde jsou vysoké nároky na hygienu a udržení naprosté čistoty. Nerezový materiál má pro tyto provozy velkou výhodu také v tom, že se na něm nebezpečné bakterie nedokáží dlouhodobě udržet. Což jej pro tyto provozy přímo předurčuje.

Nerezový materiál je ale pohledově efektní a celkem dobře se opracovává a spojuje. Dovoluje tím architektům vytvořit v interiérech i exteriérech hotová kouzla. Nerezové zábradlí se stává dominantním prvkem designu interiérů. A to, i když je použito třeba jen na sloupky. Nerezový materiál má další výhodu v tom, že se dá příjemně kombinovat se všemi klasickými materiály.

Ideální k bazénu

Nejčastěji můžeme vidět kombinovaná zábradlí se dřevem, ocelovými lanky a táhly a také se sklem. Zvláště ta poslední kombinace je velice zdařilá. Do nerezových rámů se vsadí bezpečnostní, tvrzené sklo, které může být ještě opatřeno bezpečnostní folií. Tato kombinace, tedy sklo a nerezový materiál umožňuje dokonce využití i třetího materiálu. Dřeva. Kvalitní i exotické dřevo použité na madlo může dokreslit celkový dojem z takového zábradlí.