Nůžkový stan 3 x 3 je nejprodávanějším modelem přístřešků pro zahradní párty

Kvůli dočasné krátkodobé slavnosti nemá smysl stavět přechodnou dřevěnou nebo hliníkovou pergolu, ovšem mít se kde ukrýt před nepřízní počasí, a mít možnost chránit před jeho vlivy i občerstvení, je pochopitelně žádoucí.
oslava manželství.jpg

S jeho velikostí to nepřehánějte

Vždy záleží na frekvenci, s jakou podobné akce pořádáte, a na počtu pozvaných hostů. Co se týče pořízení, máte na výběr ze dvou možností – buď si jej na pár dnů pronajmete, anebo zakoupíte. Pochopitelně, že příliš malý přístřešek nepůsobí na slavnosti důvěryhodně, ale zbytečně velká plachta vytváří rovněž podivný dojem. Obří hangár na malé zahrádce je zkrátka nevkusný a navíc zbytečně zaměstná minimálně čtyři osoby na několik hodin. Naopak nůžkový stan 3 x 3 vztyčíte ve dvou lidech během několika minut.

Skládací mechanismus zvládne sestavit i jeden člověk

Nůžkové přístřešky mají oproti klasickým stavbám jistou výhodu. Tou je speciální mechanismus nosné konstrukce, který umožňuje přístřešek stavět rychle, aniž byste studovali sáhodlouhý návod. Střecha je jeho pevnou součástí, zatímco boční stěny se lepí na suchý zip teprve dodatečně. Tuto vlastnost oceníte při silnějších větrných poryvech. Příliš silný vítr však může způsobit poškození nosných tyčí, proto se doporučuje při rychlosti větru nad 12 m/s (43 km/h) konstrukci raději složit. Při nákupu přístřešku se informujte na možnost zakoupení náhradních dílů, počítejte s tím, že nejlevnější výrobky jsou prodávány pouze jako komplet a náhradní tyč k nim neseženete.
zahradní posezení.jpg

Většina zahradních párty však probíhá v bezvětří a za slunečného počasí, termíny oslav se zpravidla řídí předpovědí počasí a ty podle statistik jsou dnes již neobyčejně přesné. Se sluncem nad hlavou je vhodné stěny odepnout a mít přístup do stanu volný ze všech směrů, nezapomínejte ovšem na příslušenství – ukotvení stanu do země speciálními závitovými kolíky v kombinaci se závažím.